08-03-12

Thema Carnaval

Tijdens ons thema carnaval kon een waarneming van confetti, serpentines, maskers en verkleedkleren niet ontbreken. We leerden ook een gedichtje, vertelden bij de prenten van Barbara en haar verkleedkist.

We sorteerden strikken van de clown en speelden met ballonnen. 

Het hoogtepunt was ons carnavalsfeestje waarbij we allemaal verkleed mochten komen en samen leuke spelletjes speelden.

DSCN3990.JPG

DSCN3998.JPG

DSCN3999.JPG

DSCN4013.JPG


21:24 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-02-12

Thema: Eefje Donkerblauw (kleuren)

Op maandag maakten we in de klas kennis met Eefje Donkerblauw. Eefje is helemaal gekleed in donkerblauw en heeft alleen maar donkerblauwe spullen. Op een dag komt ze koning Goudgeel tegen. Ze worden verliefd en krijgen groene kinderen. Van hun groene kinderen komen er weer andere kleuren van kinderen en zo gaat het verhaaltje verder.

We leerden ook een versje over de kleurentovenaar. Om goed te kunnen toveren kleurden we met ecoline een mooie ster. We mengden de verf en ontdekten nieuwe kleuren. Van de ster maakten we een toverstaf. 

IMG_0428.JPG

Op dinsdag gingen we opnieuw met kleuren toveren. De juf deed in potjes met water wat stukjes crêpepapier in verschillende kleuren. We mochten toverdrankjes maken en ontdekten dat geel en blauw = groen, dat rood en blauw = paars, en geel en rood = oranje.

We speelden ook het verhaaltje van Eefje donkerblauw na. De kroontjes van Eefje donkerblauw werden ook van licht naar donker gesorteerd. 

 

IMG_0427.JPG

woensdag mochten we een dagje thuis blijven en mochten de juffen nog een beetje slimmer gaan worden.

Donderdag luisterden we naar een heel speciaal verhaal: over de blauwe gele rode oranje roze paarse groene bruine grijze appelblauw-zeegroene witte en zwarte wolf.

We kregen ook de opdracht om een kleurenboekje te maken. We moesten verschillende prentjes in de juiste kleur inkleuren. Daarna mochten we ze uitknippen en opplakken op het juiste gekleurde blad. 

We gingen ook op zoek naar verschillende voorwerpen in de klas van de verschillende mengkleuren.

 

IMG_0432.JPG

Vrijdag vertelden we wat we zagen op een mooie plaat met kleurtjes. We gingen nog turnen met Meester Hannes en vertelden over alles wat we deze week hebben geleerd.

IMG_0429.JPG


 

17:33 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-02-12

Thema: De vormenmannetjes (vormen)

Maandag bleef de school een dagje dicht wegens de nationale staking.

Dinsdag vlogen we er wel weer onmiddellijk in.

We kregen Cien de cirkel op bezoek. We gingen dan ook op zoek naar allerlei ronde vormen in onze klas. Dit bleek niet zo moeilijk te zijn. Als bewegingsactiviteit kregen we een schildersborstel en mochten allerlei vormen in de lucht schilderen op muziek.

Na de middag leerden we het liedje ri ra rond. Ook de kleuters van juf Mireille deden met ons mee. Hun juf was ziek en dus mochten ze mee komen spelen en werken in onze klas.

 

IMG_0410.JPG

Op woensdag kwam Dries de driehoek op bezoek. We gingen weer op zoek naar driehoekige vormen, maar dat bleek toch net iets moeilijker te zijn. We vonden alleen een stukje kaas in de vorm van een driehoek. We luisterden en keken ook naar een verhaaltje van Nellie en Cezar op de kermis. Hier kwamen ook allerlei vormen aan bod en de kinderen mochten mee helpen raden.

In de knutselhoek gingen we weer aan de slag met de schaar om onze kniptechniek nog te oefenen. We plakten een ronde, driehoekige, rechthoekige vorm op om een vormenmannetje te maken. De armen en benen moesten we zelf knippen. 

IMG_0411.JPG

Op donderdag was juf Mireille nog steeds ziek. We besloten dan ook om in de klas van juf Mireille te blijven zodat de kleintjes in een vertrouwde omgeving bleven. Wij vonden het wel leuk om nog eens in de eerste kleuterklas te spelen en Jules nog eens in de watten te leggen.

We maakten ook een werkblaadje en moesten alle rode voorwerpen zoeken en inkleuren. Als we ze allemaal hadden gevonden kwam er een hartje tevoorschijn.

Ook Vinnie het vierkant kwam op bezoek. We gingen dan ook weer op zoek naar vierkante vormen. Zelfs de kleintjes vonden vierkante spulletjes. We herhaalden ons liedje en maakten muziek met ronde en vierkante muziekinstrumentjes.

In de puzzelhoek speelden we met de grote kralen. Er kwamen mooie kettingen tevoorschijn.

 

IMG_0413.JPG

Op vrijdag gingen we turnen met Meester Hannes. We gingen ook nog een laatste keer op zoek naar vormen. Deze keer naar rechthoekige vormen.

We reflecteerden ook nog eens over de activiteiten van de voorbije week aan de hand van visueel materiaal. Zo beoordeelden we welke activiteiten we leuk vonden en welke niet.

Na de middag zagen we sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen en hebben we een tijdje aan de venster de sneeuwvlokjes staan bewonderen. De kinderen konden niet wachten om naar buiten te gaan. Helaas moesten ze wachten tot de school uit was.


20:22 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |