08-10-11

Thema Paddenstoelen en Kabouters!

Op maandag ontdekten we drie kleine kabouters in onze klas. Ze waren hun huisje kwijt en wij moesten kijken of we het juiste paddenstoelenhuisje vonden. We deden dan ook een waarneming van echte paddenstoelen en bekeken prenten van paddenstoelen die giftig zijn (want daar mogen we niet aankomen). Het juiste huisje was er niet bij, en zo kregen we de opdracht om een paddenstoelenhuisje te knutselen voor onze lieve kabouters.

IMG_0441.JPG

 We leerden ook een liedje over twee kleine kaboutertjes. Op dinsdag speelden we een spel met de dobbelsteen. De juf had 4 kabouters mee in de kleuren: blauw, oranje, geel en paars. We rolden met de dobbelsteen en zochten het juiste aantal kleine kaboutertjes. Die mochten we dan bij een grote kabouter naar keuze leggen, maar wel bij de juiste kleur.

IMG_0444.JPG

Op woensdag luisterden we naar het verhaal van de paddeliefjes en de paddebouters. Dit zijn geen kleine kabouters. Ze lijken er wel op, maar ze wonen niet in de paddestoelen. De paddeliefjes zijn hun beste vrienden. We werkten ook onze paddenstoel af.

Op donderdag sorteerden we paddenstoelen per kleur en van licht naar donker. We vertopten ook een paddenstoel en mochten die gaan zoeken. We luisterden naar muziek en voerden de gepaste kabouterbewegingen daarbij uit. De vriendjes van de derde kleuterklas kwamen voor de laatste keer ook bij ons spelen. We plakten ook een kabouter. Wat was die baard toch zacht!!!

Op vrijdag was de juf er niet, en mochten wij voor een keertje bij juf Griet in de derde kleuterklas spelen. Ook meester Hannes deed weer leuke spelletjes met ons.

Tot volgende week!!! We leren dan over het thema: herfst in het bos!

IMG_0451.JPG

15:24 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.