16-10-11

Thema: Herfst in het bos!

Op maandag deden we een waarneming van de bomen op ons domein. We bekeken de blaadjes, we voelden aan de schors, we zochten de herfstvruchten die erbij hoorden, en omarmden de bomen om te kijken hoe dik ze wel waren. De bolsters waren niet onze favorieten, want ze prikten in onze vingers. Het woord bolster bleek ook een moeilijk woord te zijn.

We leerden ook een echt herfstgedicht: Oei, wat een weer! We kozen ook enkele vruchten uit om een spel mee te spelen in de voeldoos.

Op dinsdag sorteerden we enkele blaadjes die de juf had laten vallen naar vorm. Daarna werden ze gelegd van licht naar donker en van donker naar licht. Dit bleek ook niet altijd even makkelijk te zijn.

 

IMG_0458.JPG

We maakten ook een handenboom. We mochten en stam schilderen en dan onze handen om daarmee de takken te maken. Hier hadden we veel plezier mee. Na de middag kwam het rijmen aan bod. We mochten rijmwoorden zoeken. Dit was niet voor alle kinderen duidelijk wat rijmen is. We oefenen natuurlijk nog heel vaak.

IMG_0464.JPG

Op woensdag kwamen de mama's en papa's helpen om alle spulletjes te verhuizen naar onze containerklas. Dank u voor alle hulp.

Donderdag ontdekten we onze nieuwe klas, en dat hebben we geweten. We speelden zoals nooit ervoor en wisten niet waar eerst te beginnen. Natuurlijk leerden we nog wel iets. We legden herfstvruchtjes op de weegschaal en keken welke kant de zwaarste was. We luisterden ook naar een verhaal van Dip en Dap die in het bos kastanjes gingen zoeken om iets mee te knutselen. Wij gingen daarna ook aan de slag met blaadjes en mochten hiermee afdrukken maken. we gingen er met wasco over, en maakten afdrukken met verf.

Op vrijdag vertelden we wat we zagen op een grote tekening over de herfst. Er waren paddenstoelen te zien, kabouters, kindjes, blaadjes,...

We herhaalden ons gedichtje nog een keer en gingen turnen met Meester Hannes.

Volgende week leren we over de Spin en de slak.

 

 

 

14:38 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.