23-10-11

Thema beestjes in het bos: De spin, de slak en de kever

Op maandag bracht de juf haar vriendje Tinneke Lupinneke mee. Het was een dikke bruine spin met harige poten. We moesten niet bang zijn want het was een hele lieve spin. Bij deze deden we dus een waarneming van de spin. Later mochten we tijdens het hoekenwerk de spin van dichtbij bekijken en mochten we er een tekening van maken. De getekende spinnen kregen echter meer dan 8 poten!

We gingen ook buiten spinnen zoeken en leerden een liedje van de spannende spinnen.

IMG_0471.JPG

Op dinsdag kwam Joske de slak op bezoek. We hadden echter een probleem Joske de slak ging lopen en moesten hem daarna ook gaan zoeken. De naaktslak was voor vele kinderen maar een raar beest. We knutselden verder aan onze spinnetjes van kaasdoosjes en het resultaat mocht er zijn. We luisterden ook naar het verhaal de spinnenproef. Het ging over een spin die voor de eerste keer de mensen moest gaan bang maken.

 

IMG_0472.JPG

Op woensdag mochten we een dagje thuisblijven, want dan moesten de juffen weer naar school.

Op donderdag hadden we een extra juf in de klas. Juf Heidi kwam een dagje observeren, want ze komt binnenkort een weekje aan ons les geven. De juf die bracht een heel speciaal verhaal mee. Het was niet in een boekje maar we mochten luisteren en kijken naar een verhaal op de computer. Het was van een spinnetje die het altijd te druk had. Daarna deden we een schrijfoefening op muziek en maakten zo een spinnenweb. Ook juf Heidi speelden een spel met ons. Het was een logiset met olifanten, en we moesten ze per kleur, vorm en grootte sorteren. Niet makkelijk hoor. We mochten ook een slak kleuren en zelf een slakkenhuis schilderen.

IMG_0473.JPG

Op vrijdag luisterden en keken we naar een poppenkastspel van jefke de spin. Jefke de spin was bang van mensen. Maar de kinderen stelden de spin gerust en kwamen allemaal een kus en knuffel geven. Uiteindelijk was hij niet meer bang en kreeg hij een web in de klas waar hij de komende week ook nog mag vertoeven. Meester Hannes was ziek, dus we mochten nog eens extra spelen in onze klas. We keken nog naar Flor de kever die een bezoekje bracht aan onze klas en vertelden over wat we deze week allemaal hebben geleerd.

Volgende week leren we over het thema Heksen en Halloween. Dan komt Nieuwsgierige Lotje de heks op bezoek.

IMG_0476.JPG

14:41 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Brrrr Juf Vroni zo een grote spin in de klas...gelukkig moesten de mama's er niet bij zijn ;P

Gepost door: mama van Daan | 24-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.