23-10-11

Thema beestjes in het bos: De spin, de slak en de kever

Op maandag bracht de juf haar vriendje Tinneke Lupinneke mee. Het was een dikke bruine spin met harige poten. We moesten niet bang zijn want het was een hele lieve spin. Bij deze deden we dus een waarneming van de spin. Later mochten we tijdens het hoekenwerk de spin van dichtbij bekijken en mochten we er een tekening van maken. De getekende spinnen kregen echter meer dan 8 poten!

We gingen ook buiten spinnen zoeken en leerden een liedje van de spannende spinnen.

IMG_0471.JPG

Op dinsdag kwam Joske de slak op bezoek. We hadden echter een probleem Joske de slak ging lopen en moesten hem daarna ook gaan zoeken. De naaktslak was voor vele kinderen maar een raar beest. We knutselden verder aan onze spinnetjes van kaasdoosjes en het resultaat mocht er zijn. We luisterden ook naar het verhaal de spinnenproef. Het ging over een spin die voor de eerste keer de mensen moest gaan bang maken.

 

IMG_0472.JPG

Op woensdag mochten we een dagje thuisblijven, want dan moesten de juffen weer naar school.

Op donderdag hadden we een extra juf in de klas. Juf Heidi kwam een dagje observeren, want ze komt binnenkort een weekje aan ons les geven. De juf die bracht een heel speciaal verhaal mee. Het was niet in een boekje maar we mochten luisteren en kijken naar een verhaal op de computer. Het was van een spinnetje die het altijd te druk had. Daarna deden we een schrijfoefening op muziek en maakten zo een spinnenweb. Ook juf Heidi speelden een spel met ons. Het was een logiset met olifanten, en we moesten ze per kleur, vorm en grootte sorteren. Niet makkelijk hoor. We mochten ook een slak kleuren en zelf een slakkenhuis schilderen.

IMG_0473.JPG

Op vrijdag luisterden en keken we naar een poppenkastspel van jefke de spin. Jefke de spin was bang van mensen. Maar de kinderen stelden de spin gerust en kwamen allemaal een kus en knuffel geven. Uiteindelijk was hij niet meer bang en kreeg hij een web in de klas waar hij de komende week ook nog mag vertoeven. Meester Hannes was ziek, dus we mochten nog eens extra spelen in onze klas. We keken nog naar Flor de kever die een bezoekje bracht aan onze klas en vertelden over wat we deze week allemaal hebben geleerd.

Volgende week leren we over het thema Heksen en Halloween. Dan komt Nieuwsgierige Lotje de heks op bezoek.

IMG_0476.JPG

14:41 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-10-11

Thema: Herfst in het bos!

Op maandag deden we een waarneming van de bomen op ons domein. We bekeken de blaadjes, we voelden aan de schors, we zochten de herfstvruchten die erbij hoorden, en omarmden de bomen om te kijken hoe dik ze wel waren. De bolsters waren niet onze favorieten, want ze prikten in onze vingers. Het woord bolster bleek ook een moeilijk woord te zijn.

We leerden ook een echt herfstgedicht: Oei, wat een weer! We kozen ook enkele vruchten uit om een spel mee te spelen in de voeldoos.

Op dinsdag sorteerden we enkele blaadjes die de juf had laten vallen naar vorm. Daarna werden ze gelegd van licht naar donker en van donker naar licht. Dit bleek ook niet altijd even makkelijk te zijn.

 

IMG_0458.JPG

We maakten ook een handenboom. We mochten en stam schilderen en dan onze handen om daarmee de takken te maken. Hier hadden we veel plezier mee. Na de middag kwam het rijmen aan bod. We mochten rijmwoorden zoeken. Dit was niet voor alle kinderen duidelijk wat rijmen is. We oefenen natuurlijk nog heel vaak.

IMG_0464.JPG

Op woensdag kwamen de mama's en papa's helpen om alle spulletjes te verhuizen naar onze containerklas. Dank u voor alle hulp.

Donderdag ontdekten we onze nieuwe klas, en dat hebben we geweten. We speelden zoals nooit ervoor en wisten niet waar eerst te beginnen. Natuurlijk leerden we nog wel iets. We legden herfstvruchtjes op de weegschaal en keken welke kant de zwaarste was. We luisterden ook naar een verhaal van Dip en Dap die in het bos kastanjes gingen zoeken om iets mee te knutselen. Wij gingen daarna ook aan de slag met blaadjes en mochten hiermee afdrukken maken. we gingen er met wasco over, en maakten afdrukken met verf.

Op vrijdag vertelden we wat we zagen op een grote tekening over de herfst. Er waren paddenstoelen te zien, kabouters, kindjes, blaadjes,...

We herhaalden ons gedichtje nog een keer en gingen turnen met Meester Hannes.

Volgende week leren we over de Spin en de slak.

 

 

 

14:38 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-11

Thema Paddenstoelen en Kabouters!

Op maandag ontdekten we drie kleine kabouters in onze klas. Ze waren hun huisje kwijt en wij moesten kijken of we het juiste paddenstoelenhuisje vonden. We deden dan ook een waarneming van echte paddenstoelen en bekeken prenten van paddenstoelen die giftig zijn (want daar mogen we niet aankomen). Het juiste huisje was er niet bij, en zo kregen we de opdracht om een paddenstoelenhuisje te knutselen voor onze lieve kabouters.

IMG_0441.JPG

 We leerden ook een liedje over twee kleine kaboutertjes. Op dinsdag speelden we een spel met de dobbelsteen. De juf had 4 kabouters mee in de kleuren: blauw, oranje, geel en paars. We rolden met de dobbelsteen en zochten het juiste aantal kleine kaboutertjes. Die mochten we dan bij een grote kabouter naar keuze leggen, maar wel bij de juiste kleur.

IMG_0444.JPG

Op woensdag luisterden we naar het verhaal van de paddeliefjes en de paddebouters. Dit zijn geen kleine kabouters. Ze lijken er wel op, maar ze wonen niet in de paddestoelen. De paddeliefjes zijn hun beste vrienden. We werkten ook onze paddenstoel af.

Op donderdag sorteerden we paddenstoelen per kleur en van licht naar donker. We vertopten ook een paddenstoel en mochten die gaan zoeken. We luisterden naar muziek en voerden de gepaste kabouterbewegingen daarbij uit. De vriendjes van de derde kleuterklas kwamen voor de laatste keer ook bij ons spelen. We plakten ook een kabouter. Wat was die baard toch zacht!!!

Op vrijdag was de juf er niet, en mochten wij voor een keertje bij juf Griet in de derde kleuterklas spelen. Ook meester Hannes deed weer leuke spelletjes met ons.

Tot volgende week!!! We leren dan over het thema: herfst in het bos!

IMG_0451.JPG

15:24 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |