06-11-11

Thema: Nieuwsgierige Lotje

Na een weekje vakantie, eindelijk ons verslagje van het thema Heksen en Halloween.

Op maandag maakten we kennis met Nieuwsgierige Lotje. Lotje is een hele lieve kleine heks. Ze had in het donker een lichtje gezien. Ze vloog er naartoe, maar viel door het zolderraam. Haar bezem was stuk. Ze was heel verdrietig want ze kon niet meer vliegen. We leerden dan ook een echt toverlied om dingen aan elkaar te plakken, maar de bezem konden we helaas niet maken. De lichaamsdelen werden echter wel overal aan vastgeplakt.

Op dinsdag ging Lotje op bezoek bij de muziekheks. Die kon de bezem van Lotje ook niet maken. Ze kon wel mooie muziek maken, en wij deden allemaal mee. We maakten er een echt orkest van met stokjes, schuddoosjes, belletjes en trommels. We speelden ook een dobbelspel. We moesten met de kleurendobbelsteen rollen en met een vormendobbelsteen.  Daarna moesten we de juiste heksenhoed zoeken. We knutselden ook verder aan onze toverhoed. We mochten hiervoor een blad volkleuren met wasco en er daarna met zwarte verf overgaan. Als alles droog was mochten we er met een priknaald een tekening in krassen.

IMG_0482.JPG

IMG_0493.JPG

Op woensdag mochten we allemaal verkleed naar school komen. (foto's volgen later) We bewonderden elkaar van kop tot teen. We maakten ook kennis met de kookheks. Lotje probeerde ook daar iets lekkers te toveren, maar spinazie met sprinkhanen was toch geen succes. De bezem kon ook niet gemaakt worden door de kookheks. Wij maakten alvast een kookpot en toverden er met glitterlijm lekkere dingen uit.

Op donderdag was het rustig in onze klas. Lotje ging op bezoek bij de slaapheks. We deden dan ook een relaxatieoefening op muziek en sorteerden de slaapkleren van onze slaapheks. De verkleedhoek was ook heel erg in trek.

Op vrijdag kwam er eindelijk een oplossing voor het probleem van Lotje. Lotje kwam bij de knutselheks en die maakte voor Lotje een driedubbeldikke super raketbezem. Daar kon ze weer mee verder vliegen. We lazen ook nog eens het hele verhaal van Lotje voor en reflecteerden over de activiteiten van de voorbije week. Daarna mochten we allemaal genieten van een weekje vakantie. 

Na de vakantie leren we over het thema Familie en grootouders.

IMG_0488.JPG


11:30 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.