20-11-11

Thema: De krant

 

 

 De krant in de klas!

Een hele week heeft onze klas, de klas van Ko, gewerkt rond kranten. We leerden heel veel over kranten. Zo kwamen we te weten dat er in de krant foto’s staan, maar ook erg veel letters! We leerden wat er zoal in de kranten staat, we leerden wat letters zijn en wat je daar dan mee kan doen. We leerden ook een liedje over de krant en een versje over Nijlpaard en zijn brievenbus. We knutselden ook met kranten.

Nu weten we wel heel goed hoe een krant eruitziet en wat voor leuke dingen je er allemaal mee kan doen. We hebben zelfs een eigen krant in elkaar geknutseld en die ziet er prachtig uit!
                                                                               

IMG_0503.JPG

 

 

Het versje van Nijlpaard!

In de klas hebben we een versje geleerd over nijlpaard en zijn brievenbus. Alle kinderen konden het versje al supergoed opzeggen.

 

NIJLPAARD HEEFT EEN BRIEVENBUS

EN KIJK, HIJ STAAT OP WACHT

TOT OLIFANT, DE POSTBODE

DE POST WEER HEEFT GEBRACHT

SOMS KRIJGT HIJ DAN EEN KRANTJE

OF EEN FOLDER IN DE BUS

MAAR NOOIT EENS EEN KAARTJE MET GROETJES

OF EEN HELE DIKKE KUS!

IMG_0499.JPG

 

We doorbladerden enthousiast een heleboel kranten en haalden er mooie dingen uit om een collage mee te maken.

 

IMG_0496.JPG


 De krantenwinkel!

In de klas maakte Juf Heidi een krantenwinkel. Die vulden we steeds aan met kranten en andere dingen die in een krantenwinkel thuishoren. Hier konden we dan ons krantje gaan kopen. In de krantenwinkel stond ook een tafeltje waaraan we onze krant konden lezen.

 Het land van de grote woordfabriek

 Bij het verhaal van de grote woordfabriek, ontdekten we samen met Florian hoe woordjes gevormd werden. In het land van de grote woordfabriek wordt verteld dat sommige woorden onbetaalbaar zijn. Simpele woorden zijn dan weer goedkoop, maar die kunnen wel met veel gevoel uitgesproken worden waardoor die woorden veel meer betekenis krijgen.

 

IMG_0510.JPG


 Papier maken!

Wist je dat van oud papier en oude kranten ook zelf papier kan maken? Dit is best wel moeilijk maar toch hadden we dolle pret. We dompelden vellen papier onder in water en scheurden het in kleine stukjes. Juf Heidi mixte deze natte stukjes met de mixer tot het een papje werd. Met een zeef schepten we in dit papje en legden het op doek zodat het kon drogen. Wanneer het droog was, konden we zelf op ons papier schrijven en tekenen!

 

IMG_0512.JPG


 Letterspetter!

 Letters hier, letters daar, letters overal! Letters werden getekend op het blad om het dan te versieren met krantensnippers.

 Kleren van kranten!

We waren ook allemaal even krantenkleermakers. We wisten mooie kleren te maken van de kranten. We waren erg creatief en maakten hoeden, jurken en nog zoveel meer.

 

IMG_0328.JPG


 Aan het werk op de computer!

Als echte kenners maakten we een striptekening op de computer voor in onze krant. Het werd een prachtstuk.

 

IMG_0324.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

18:28 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.