15-01-12

Thema: Winterkleding

De kerstvakantie zit er al weer op, en in ons klasje zijn we er dan ook weer op volle kracht ingevlogen.

Op maandag deden we een waarneming van onze winterkledij. We keken naar de zachte mutsen, de mooi gekleurde sjaals, de lekkere warme wanten en vergeleken alles met elkaar. Voor de middag deden we een spelletje met de voeldoos. We moesten raden wat er in zat: een muts, een sjaal, wanten of iets compleet anders.

We knutselden ook een mooie winterjas met vele kleurtjes. Nadien mochten we er gaatjes in maken en een lintje doorrijgen.

We leerden ook een versje over Nellie en Cezar. Het ging als volgt:

Eentje op mijn staartje.

eentje op mijn voet.

twee op mijn armen, 

en een op mijn snoet.

vijf warme mutsen wat 

staan die mij goed!

 

IMG_0573.JPG

Op dinsdag deden we een testje rond taal. Voor sommige kinderen iets totaal nieuw. Met een beetje  hulp van Juf Rita ging alles veel vlotter. Na de middag deden we een spelletje met mutsen. We sorteerden ze per kleur, per grootte, en per vorm die we er op konden vinden. Dit verliep prima.

Woensdag luisterden we naar een speciaal verhaal. Het ging over een ijsbeer Ijsje die altijd een koude neus had. Hij reisde de hele wereld rond op zoek naar een warm plekje voor zijn neus. Toen hij eindelijk terug thuis kwam had mama een neusmuts gemaakt. Hij zag er prachtig uit. We herhaalden ook nog een keertje ons versje.

Op donderdag deden we het tweede deel van onze testjes. Deze keer kwamen de wiskundige begrippen aan bod. Na de testjes hadden we wel wat beweging nodig. We speelden zakdoek leggen en deden tikkertje hoog. Na de middag probeerden we om ter snelst onze jas aan te trekken. Zo werden de begrippen snel en traag nog eens ingeoefend. 

Vrijdag had de juf een speciaal verhaal van minnie en piepke meegebracht. Er was geen tekst bij dus moesten we zelf het verhaal verzinnen. We gingen turnen met meester Hannes en we speelden er op los in onze klas. Frokkie en Lola kregen warme kleren aan, net als al onze poppen in de poppenhoek. Die werden ook voorzien van warme mutsen.

 

IMG_0570.JPG


16:59 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.