22-01-12

Thema Dokter en ziek zijn.

Toen we maandag in de klas kwamen ontdekten we dat Ko een beetje ziek was. Hij had koorts en buikpijn. De juf nam dan ook de telefoon om naar de dokter te bellen. Er waren heel veel mensen ziek en hij kon niet komen. De juf trok dan maar zelf een witte jas aan en haalde de dokterstas boven. We bekeken alle spullen van de dokter en onderzochten onze Ko. We moesten hem twee keer per dag een pilletje geven voor de buikpijn en de koorts. Onze winkel hebben we dan samen ingericht tot een echte apotheek. Er werd ook een speciaal hoekje gemaakt om Ko te verzorgen. Elke dag waren er andere dokters die Ko mochten verzorgen. We leerden ook een versje over de dokter.

IMG_0577.JPG

Op dinsdag was de juf zelf ziek met buikgriep en mochten we een dagje bij juf Griet en bij juf Mireille in de klas gaan spelen. 

Woensdag luisterden we naar een verhaal van Zoë en Theo. Theo had waterpokken en moest thuisbijven. Zoë wilde ook ziek zijn en schilderde bij zichzelf rode vlekken met lippenstift. Mama was er niet blij mee. De volgende dag was ze dan wel echt ziek. 

Ko moest ook verder verzorgd worden en werd meerdere malen met windels ingepakt. Het gaf hele grappige resultaten. We mochten ook een mooie knuffelbeer stempelen en daarna zijn arm en been inpakken in gips. We deden ook een spelletje waarbij we verschillende houdingen moesten aannemen met ons lichaam.

 

IMG_0585.JPG

Op donderdag had de juf een paar gekke dingen in de dokterstas gestopt. Wij moesten elimineren wat er niet in thuis hoorde: een waterketeltje, sloffen, tandenborstel, beertje,... We herhaalden ons versje en we verzonnen weer zelf een verhaal bij de prenten van zieke Pippo en Tom. We kunnen al heel goed verhaaltjes vertellen en de juf luisterde dan ook heel aandachtig.

 

IMG_0579.JPG

Op vrijdag had de juf een grote prent mee van in het ziekenhuis. Wij mochten allemaal vertellen wat we zagen. Er was een kindje op het bed aan het springen, die duidelijk niet meer ziek was. Er was een kindje met een pleister op zijn hoofd, een kindje met hoofdpijn,... We ontdekten het woord wachtzaal en probeerden te ontcijferen wat er op de wegwijzer in het ziekenhuis stond. Op vrijdag was er ook ons wekelijks turnuurtje. Deze keer niet met Meester Hannes, maar wel met juf Cecil. Meester Hannes heeft zijn sleutelbeen gebroken en zal er even niet zijn. De kinderen wilden hem wel direct gaan verzorgen. 

Volgende week leren we verder over de dokter en de tandarts.

 

IMG_0580.JPG


12:21 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.