06-02-12

Thema: De dokter en de tandarts (vervolg)

Op maandag ontdekten we in de tas van de juf verschillende tandenborstels, bekers en tandpasta. We deden er een waarneming van en keken aan de hand van prenten en een concreet voorbeeld hoe we onze tanden goed moeten poetsen. 

We deden ook een stoelendans met tandenborstels en na de middag leerden we een liedje over een wiebeltand. Zo kwam er ook ter sprake waarom we zo goed voor onze tanden moeten zorgen.

In de knutselhoek haalden we de schaar nog eens boven. We mochten tanden knippen uit wit papier en die in een grote mond kleven. De lippen werden met een oude tandenborstel rood geschilderd. 

IMG_0390.JPG

Op dinsdag sorteerden we voedingswaarden. We maakten een groepje met dingen die gezond zijn en goed voor de tanden, en een groepje met ongezonde dingen die slecht waren voor de tanden. De juf haalde ook nog eens de voeldoos boven en we mochten raden welke attributen er voor het tandenpoetsen zich in de doos bevonden.

We speelden ook nog een geluidenspel waarbij we verschillende geluiden moesten benoemen. Zo bootsten we de dokter na die ging kijken of onze oortjes nog goed konden horen.

 

IMG_0376.JPG

Woensdag is onze verhaaldag. We luisterden naar een verhaal van Jaap de Krokodil. Jaap is een krokodil met kiespijn. Hij poetst zijn tanden nooit. Een meisje helpt hem zijn tanden te poetsen en papa de tandarts vult het gaatje in de tand van de krokodil.

We deden ook een vrije schilderoefening en mochten een bacterie schilderen. De resultaten waren zeer origineel.

 

IMG_0394.JPG

 

IMG_0395.JPG

Donderdag gingen we een beetje dieper in op de dagelijkse hygiëne. We herhaalden nog een keertje hoe we onze handen grondig moeten wassen. We keken ook eens hoe de dokter ons kan meten en wegen en keken wie de grootste van onze klas was. Ook de bacteriën werden weer tot leven gewekt aan de schildersezel.

Op vrijdag viel ons dagje turnen een beetje in het water. Onze vervanging juf Cecil werd ook ziek en zo moesten we dus zelf voor wat beweging zorgen. We speelden nog eens lekker wat gezonde spelletjes buiten en werkten lustig verder in onze klas. We luisterden naar een poppenspel en vertelden of we bang waren van de dokter of de tandarts. De woordenschat die we de voorbije twee weken geleerd hadden herhaalden we ook nog een keertje.

IMG_0404.JPG

Michelle trakteerde onze kinderen ook nog op een lekker stukje van haar prachtige kevertaart. Gelukkige verjaardag Michelle!!


20:05 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.