06-02-12

Thema: De vormenmannetjes (vormen)

Maandag bleef de school een dagje dicht wegens de nationale staking.

Dinsdag vlogen we er wel weer onmiddellijk in.

We kregen Cien de cirkel op bezoek. We gingen dan ook op zoek naar allerlei ronde vormen in onze klas. Dit bleek niet zo moeilijk te zijn. Als bewegingsactiviteit kregen we een schildersborstel en mochten allerlei vormen in de lucht schilderen op muziek.

Na de middag leerden we het liedje ri ra rond. Ook de kleuters van juf Mireille deden met ons mee. Hun juf was ziek en dus mochten ze mee komen spelen en werken in onze klas.

 

IMG_0410.JPG

Op woensdag kwam Dries de driehoek op bezoek. We gingen weer op zoek naar driehoekige vormen, maar dat bleek toch net iets moeilijker te zijn. We vonden alleen een stukje kaas in de vorm van een driehoek. We luisterden en keken ook naar een verhaaltje van Nellie en Cezar op de kermis. Hier kwamen ook allerlei vormen aan bod en de kinderen mochten mee helpen raden.

In de knutselhoek gingen we weer aan de slag met de schaar om onze kniptechniek nog te oefenen. We plakten een ronde, driehoekige, rechthoekige vorm op om een vormenmannetje te maken. De armen en benen moesten we zelf knippen. 

IMG_0411.JPG

Op donderdag was juf Mireille nog steeds ziek. We besloten dan ook om in de klas van juf Mireille te blijven zodat de kleintjes in een vertrouwde omgeving bleven. Wij vonden het wel leuk om nog eens in de eerste kleuterklas te spelen en Jules nog eens in de watten te leggen.

We maakten ook een werkblaadje en moesten alle rode voorwerpen zoeken en inkleuren. Als we ze allemaal hadden gevonden kwam er een hartje tevoorschijn.

Ook Vinnie het vierkant kwam op bezoek. We gingen dan ook weer op zoek naar vierkante vormen. Zelfs de kleintjes vonden vierkante spulletjes. We herhaalden ons liedje en maakten muziek met ronde en vierkante muziekinstrumentjes.

In de puzzelhoek speelden we met de grote kralen. Er kwamen mooie kettingen tevoorschijn.

 

IMG_0413.JPG

Op vrijdag gingen we turnen met Meester Hannes. We gingen ook nog een laatste keer op zoek naar vormen. Deze keer naar rechthoekige vormen.

We reflecteerden ook nog eens over de activiteiten van de voorbije week aan de hand van visueel materiaal. Zo beoordeelden we welke activiteiten we leuk vonden en welke niet.

Na de middag zagen we sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen en hebben we een tijdje aan de venster de sneeuwvlokjes staan bewonderen. De kinderen konden niet wachten om naar buiten te gaan. Helaas moesten ze wachten tot de school uit was.


20:22 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.