11-02-12

Thema: Eefje Donkerblauw (kleuren)

Op maandag maakten we in de klas kennis met Eefje Donkerblauw. Eefje is helemaal gekleed in donkerblauw en heeft alleen maar donkerblauwe spullen. Op een dag komt ze koning Goudgeel tegen. Ze worden verliefd en krijgen groene kinderen. Van hun groene kinderen komen er weer andere kleuren van kinderen en zo gaat het verhaaltje verder.

We leerden ook een versje over de kleurentovenaar. Om goed te kunnen toveren kleurden we met ecoline een mooie ster. We mengden de verf en ontdekten nieuwe kleuren. Van de ster maakten we een toverstaf. 

IMG_0428.JPG

Op dinsdag gingen we opnieuw met kleuren toveren. De juf deed in potjes met water wat stukjes crêpepapier in verschillende kleuren. We mochten toverdrankjes maken en ontdekten dat geel en blauw = groen, dat rood en blauw = paars, en geel en rood = oranje.

We speelden ook het verhaaltje van Eefje donkerblauw na. De kroontjes van Eefje donkerblauw werden ook van licht naar donker gesorteerd. 

 

IMG_0427.JPG

woensdag mochten we een dagje thuis blijven en mochten de juffen nog een beetje slimmer gaan worden.

Donderdag luisterden we naar een heel speciaal verhaal: over de blauwe gele rode oranje roze paarse groene bruine grijze appelblauw-zeegroene witte en zwarte wolf.

We kregen ook de opdracht om een kleurenboekje te maken. We moesten verschillende prentjes in de juiste kleur inkleuren. Daarna mochten we ze uitknippen en opplakken op het juiste gekleurde blad. 

We gingen ook op zoek naar verschillende voorwerpen in de klas van de verschillende mengkleuren.

 

IMG_0432.JPG

Vrijdag vertelden we wat we zagen op een mooie plaat met kleurtjes. We gingen nog turnen met Meester Hannes en vertelden over alles wat we deze week hebben geleerd.

IMG_0429.JPG


 

17:33 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.