03-10-11

Thema Herfstfruit

De voorbije week leerden we over het thema herfstfruit. We begonnen maandag met de waarneming van een peer. We keken naar de schil, leerden over het klokhuis met de pitten, het steeltje,.. en mochten dan uiteindelijk van die lekkere peren proeven.

We plakten een peer in groen en gele kleur, door middel van papiertjes te scheuren. Voor sommigen onders ons ging dit iets moeilijker.

We leerden ook een leuk liedje: een mandje vol appels

Een mandje vol appels, een peertje in de schil

twee kersen aan een steeltje, je mag kiezen wat je wil.

ik proef een rode appel, jij kiest een groene peer.

de kersen aan een trosje zijn voor een andere keer!!!

 

Op dinsdag kregen we bezoek van de kindjes van Juf Mireille. Omdat de juf ziek was kregen we er een aantal speelvriendjes bij, en trokken we voor enkele dagen terug naar de eerste kleuterklas.

 

IMG_0415.JPG

 We deden samen een waarneming van de appel en mochten ook hier weer van proeven. We gingen ook buiten een kijkje nemen aan de appelboom en ontdekten dat er eigenlijk niet zo veel appels meer aan de boom hingen. We speelden ook een spel waarbij we de j appels en peren op de juiste plaats in de boom moesten leggen. Verder speelden we nog met zoutdeeg en maakten er ook appels van.

 

IMG_0417.JPG

Op woensdag deden we nog een waarneming van de mandarijntjes en vonden dat die er toch anders uitzagen dan de appel en de peer. Ze smaakten ook een beetje zuur. Althans volgens sommige kleuters. Daarna gingen we aan de slag met het schillen en in stukken snijden van appelen. Daarna gingen ze met een beetje suiker en water in een kookpot op het vuur, en toverden we lekkere appelmoes. We smulden ons buikje rond.

Donderdag luisterden we naar een verhaaltje over appelmoes en vertelden we nog bij een vertelplaat over herfstfruit. Ook eens liedje werd nog eens herhaald. Verder genoten we van het mooie weer en konden we naar hartelust fietsen.

IMG_0435.JPG

19:30 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |