08-01-12

Kerst en Nieuwjaar.

De twee weken voor Kerst werd Juf Vroni ziek. Juf Sofie kwam het klasje vervangen en maakte een kort verslagje met foto's. Voor iedereen een Gelukkig Nieuwjaar 2012!!!!

In week 1 hebben we maandag kennis gemaakt met de juf. maandag en dinsdag hebben we aan onze nieuwjaarsbrief gewerkt. 
Gedurende de 2 weken hebben we de brief geleerd aan de hand van een klein hulpje met kleuren en symbolen.
Vanaf woensdag zijn we begonnen met de knutselwerkjes voor de kerstmarkt.
We hebben kaarsen, stermobielen, kerstboomkaders en kerstballen  geknutseld. 

We hebben wiskundige en taalspelletjes gedaan met de pakjes die onder de kerstboom lagen. De kerstboom zelf hebben we dinsdag in de klas samen versiert en eerst een waarneming gedaan van al de versieringen.

Dinsdag van de 2de week hebben we koekjes gebakken. Op vrijdag was er dan de befaamde kerstmarkt. De opbrengst was zeer goed. Bedankt aan allen die geholpen hebben, en bedankt om alle leuke spulletjes van de kleuters te kopen.

DSCN7090.JPG

DSCN7117.JPG19:28 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-12-11

Sint en Piet

Door wat problemen met de blog: eindelijk nog een verslag van het thema Sint en Piet. 

We werkten 1 week en half rond het thema Sint en Piet. 

We deden een waarneming van snoepgoed, en konden dan ook dikwijls van al dat lekkers smullen. Samen met onze stagaire: juf Heidi, maakten we zelf heerlijke speculoos. 

We moesten ook Piet helpen met het sorteren van speelgoed en leerden een liedje over Sint die het zo druk heeft.

We luisterden naar een verhaal over de Sint die een beetje lui was, en Piet die er alles aan deed om Sint uit zijn bed te krijgen. 

Af en toe vonden we zelfs lekkere koekjes in onze schoentjes van de klas.

Het hoogtepunt was natuurlijk het bezoek van Sinterklaas. De zaal versierden we mooi met onze knutselwerkjes en de troon werd klaargezet.

DSCN3879.JPG

We verwelkomden de Sint en de Piet met onze zelfgemaakte pietenmutsen. Het paard van de Sint was ziek, dus hij kwam met de cabrio. De pieten hadden zakken vol snoep en cadeautjes bij. 

De kinderen waren dan ook superblij met hun barbiepoppen en stoere auto's. Natuurlijk waren er ook cadeautjes voor de klas, en was de juf ook blij. 

Langs deze weg ook nog eens bedankt aan het oudercomité om het Sinterklaasfeest mee te organiseren. 

Meer foto's van de Sint kan je vinden in het album Sinterklaas.

 

DSCN3906.JPG19:21 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-11

Speelgoed en schoenen!

De voorbije week waren we al helemaal in de ban van Sint en Piet.

Op maandag deden we een waarneming van schoenen. We keken naar onze eigen schoenen en naar een aantal schoenen die de juf had meegebracht. Daarna kwamen we tot de conclusie  dat Sint en Piet niets konden brengen in onze klas, omdat er geen schoentje stond. We zochten dan ook een tafeltje, legden er een mooi tafelkleedje op, en plaatsten er een paar schoentjes op. Sint en Piet mogen nu iets lekkers in onze schoen brengen. Op maandag maakten we onze cadeautjes voor de oma's en opa's nog af en mochten ook schilderen aan de schildersezel. De opdracht was: schilder een schoen met wortels er in voor het paard van Sinterklaas. Sommige schoenen hadden wel hele rare vormen, en er werden schoenen geschilderd met 4 wortels er in.

 

IMG_0521.JPG

 

Op dinsdag ontdekten we een heleboel speelgoed in de zak van de Sint. We bekeken alles en ontdekten dat er ook wel raar speelgoed tussen zat. Het was wereldspeelgoed. We leerden dat niet alle kinderen in de wereld zo mooi speelgoed als wij hebben, en dat er zelfs kinderen zijn die hun eigen speelgoed moeten maken van afval om te kunnen spelen. We hadden in de namiddag ook een verstrooide piet in de klas, en die moesten we helpen om al het speelgoed terug op de juiste plaats in de kast te zetten. Het speelgoed dat kon rollen moest bij elkaar, het speelgoed dat kon vliegen, het speelgoed dat kon rijden,....

IMG_0529.JPG

We ontdekten ook verkleedkleren van Sint en Piet in onze klas, en die vielen in de smaak.

Op woensdag was er dan eindelijk ons Grootoudersfeest. De juffen speelden poppenkast en als verrassing dansten we met zijn allen op CHICHIWA. Een knotsgek dansje waar we op het einde onze tong mochten uitsteken. Er werd gesmuld van lekkere pannenkoeken, en onze cadeautjes werden afgegeven.

Op donderdag luisterden we naar een verhaal van Nellie en Cezar. Het was een verhaal met foto's. Nellie en Cezar gingen hun kamer voorbereiden op de komst van de Sint. Opruimen, schoentje zetten, een mooie tekening maken, een wortel voor het paard, een drankje voor Piet,.. In de knutselhoek gingen we aan de slag met ecolineverf. We mochten met deze mooie verf, drie schoentjes schilderen. Daarna keken we in de speelgoedboeken en kozen we drie leuke speelgoedjes om in ons schoentje te plakken.

Na de middag deden we een meetoefening met Sint en Piet. Piet moest bij de Sint geraken en wij moesten meten hoeveel stapjes hij daarvoor nodig had. We maakten gebruik van kleine en grote schoenen en ontdekten dat we van de kleine schoentjes meer stapjes nodig hadden dan van de grote schoenen.

Op vrijdag genoten we opnieuw van een poppenspel. De Piet in ons poppenspel wou ook wel eens een cadeautje van de Sint krijgen. De kinderen moesten hem helpen om een schoentje te zetten en een wortel te knutselen, want die had hij niet. Er werden dan ook heel veel wortels geknutseld. We deden nog een kringgesprekje over wat we wilden vragen aan de Sint, en plotseling vielen er lekkere nic-nac koekjes uit de lucht. Wie zou die toch gegooid hebben?

IMG_0527.JPG

 

 

 

15:39 Gepost door vroni spirinckx | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |